Muğla ve Pedasa, Mabolla Antik Kenti Yasta !!!

Türk arkeolojisine, Karya Belediyeler Birliği'ne ve Muğla'ya büyük  emekler vermiş olan,  Pedasa ve Mabolla Antik Kenti Kazı Başkanlığını yürüten ve uzun bir süredir kanser tedavisi gören Prof. Dr. Adnan Diler amansız hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

 

Türk arkeolojisine, Karya Belediyeler Birliği'ne ve Muğla'ya büyük  emekler vermiş olan,  Pedasa ve Mabolla Antik Kenti Kazı Başkanlığını yürüten ve uzun bir süredir kanser tedavisi gören Prof. Dr. Adnan Diler amansız hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Antik Pedasa Kenti kazılarına uzun yıllar başkanlık yapan ve bir süredir kanser tedavisi gören arkeolog Prof.Dr Adnan Diler (67), hastanede yaşamını yitirdi. Bodrum'da antik kentlerde yaptığı çalışmalarla tanınan ve Pedasa Antik Kenti kazılarında 15 yılı aşkın süredir başkanlık görevini üstlenen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Adnan Diler, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.                                   

 

Prof. Dr. Adnan Diler'in kanser nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü belirtildi. Prof. Dr. Diler'in cenazesinin İstanbul Tarabya Camisi'nde kılınacak namazın ardından Kilyos Mezarlığı'na defnedildi.                                                                                     

 

 Bodrum Fatihi'nin 2004 yılında Muğla Anıtlar Kuruluna Bodrum'daki tarihi alanların ve eserlerin korunmasına destek vermek amacı ile Adnan Dilar'ın '' Kaynak Yönetimi '' kitabına çektiği belgeseli siz okuyucularımıza Prof.Dr. Adnan Diler anlatımıyla onun anısına paylaşıyoruz. 

adnan diler vefat etti.adnan diler