Dünyaca ünlü ressamlar Yağhane Bodrum'da!

İlk sergisini Müfit Karzek'in 'Zeytinler Yağhane'de' adlı eserleriyle açan Yağhane Bodrum, ikinci sergisinde; sanatı hayatın olağan akışında buluşturmayı hedefleyen Galeri Apollon işbirliği ile dünyaca ünlü sanatçıları ağırlıyor.

 

İlk sergisini Müfit Karzek’in “Zeytinler Yağhane’de” adlı eserleriyle açan Yağhane Bodrum, ikinci sergisinde; sanatı hayatın olağan akışında buluşturmayı hedefleyen Galeri Apollon işbirliği ile dünyaca ünlü sanatçıları ağırlıyor. Bodrum, Viyana ve Londra’da atölyeleri bulunan Ebru Akçatepe, Şinasi Bozatlı ve Karl Talip Kara ile sanatseverlerle buluşuyor.

Yağhane Bodrum işletme sahibi Esra Batıbay, Galeri Apollon kurucu ortakları Karl Talip Kara, Neşe Birce Bozdağ ,Galeri Apollon yöneticisi Ayşegül Köylücü’nün iş birliğiyle Bodrum’da yaşayanlar başta olmak üzere, yurt içinde ve dışındaki sanatçılarımızı, kültür ve sanat kenti Bodrum’da aynı çatı altında bir araya getirmek ve 12 ay boyunca kentimizde sanatı canlı tutmak istediklerini dile getirdiler.

 

21 Aralık Perşembe günü saat 20.00’da açılış kokteylinin olacağı Ebru Akçatepe, Şinasi Bozatlı ve Karl Talip Kara’nın Karma Resim Sergisine tüm sanat severler davetlidir.

 

EBRU AKÇATEPE

—————————

İstanbul doğumlu sanatçı, Viyana Ekonomi Üniversitesi Reklamcılık ve Pazarlama bölümünü bitirdikten sonra Viyana Film Akademisinden mezun oldu.

 

Uzun yıllar süren tiyatro hayatı ve Viyana Uluslararası Kültür merkezindeki görevi, sanatçının resim alanındaki yeteneğini yaratıcı hale getirmesini sağladı.

“Resmin,tiyatronun, müziğin, dansın, grafiğin, fotoğrafın, yani sanatın bütün dallarının insanlar için çok ciddi. eğitici görevleri olduğuna inanan sanatçı Ebru Akçatepe “Sanatla, kendimizi tanımayı öğreniyoruz. Olgunlaşarak, gelişip özgürleşiyoruz.” diyor.

 

Sinema ve tiyatronun ünlü ismi sanatçı Halit Akçatepe`nin kızı olan ve dede, babaanne, anneannenin de sanatçı olduğu bir ortamda yetişen, yani genetik mirası sanatçı olan Ebru Akçatepe Viyana, İstanbul ve Bodrum`daki atölyelerinde resim çalışmalarını sürdürüyor.

 

Seçilmiş Kişisel sergiler;

 

2013, Galeri WUK, Viyana

2014, Galeri Mozart, Salzburg

2015, Sankt Georg Galeri, Viyana

2016, Galeri Kafka, Prag

2016, Trafo, Bodrum

2018, Galeri d’Arte Trieste, İtalya

2019, Galeri Swiatny, Krakow

2021, Artemisia Sanat Galerisi, Bodrum

 

ŞİNASİ BOZATLI

—————————

Uluslararası sanatçı Şinasi Bozatlı, Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi’nde yaptığı lisans öğrenimini Viyana’da Hochschule für Angewandte Kunst’da lisansüstü (master) derecesiyle tamamladı. Şinasi Bozatlı 1986 yılından sonra sanat yaşamını sürdürdüğü Viyana başta olmak üzere; New York, Washington D.C., Atlanta, Miami, Philadelphia, Stroudsburg, New Haven, Cape Town, Triest, Kahire, Johannesburg, Prag, Bükreş, Sofya, İstanbul, Ankara, İzmir, Graz, Salzburg ve Eisenstadt gibi dünyanın birçok ülke ve şehrinde kişisel sergiler açtı. Türkiye, Avusturya, Avrupa ülkeleri, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

 

Bozatlı, IG Bildende Kunst, IAA (International Association of Arts), AIAP (Association Internationale des Arts Plastiques) ve Forum Weltoffen üyesidir.

 

Şinasi Bozatlı, sanat hayatının her döneminde yaşadığı farklı coğrafya yaşamlarının gözlemlerini sanatçı duyarlığı ile özdeşleştirerek soyut ekspresyonist kompozisyonlara dönüştürür.

 

Bozatlı, Viyana ve Bodrum’daki atölyelerinde çalışmalarına devam ediyor.

 

Seçilmiş kişisel sergiler:

 

2009, “Umut Veriyoruz”, Avusturya Devlet Müzesi, St. Pölten

2007,” Günaydın, Balkan “, Makedonya Ulusal Galerisi, Ohrid

2004, “Sanat İlişkileri”,

Bir Avusturya – Çek Sanat Projesi, Prag

2004, “Günaydın, Balkan”, Cotroceni Ulusal Müzesi, Bükreş

2003, “Bir Avusturya – İspanyol Diyaloğu” Torremolinos, İspanya

2002,”Kahire Operası Galeri” Forum Weltoffen, Kahire

2002, Kepco Plaza Galerisi, Seul- Güney Kore

2008, “Hareketler – WieNewYork” Türk Kültür Enstitüsü, New York

2005, “Sanat İlişkileri”,

Le Meridien, Viyana

2004,” Renklerin Yaşamı “, Galeri 2 Swiaty, Krakow

2000, “Yeni Çağ Resimleri”,

Galeri Sur, Viyana

2002, “Koxiale”, Watertower, Viyana

2017, Dibeklihan, Bodrum

2018, Galeri Ziwna, Viyana

2019, Avusturya Kulturforum, İstanbul

2020, Galeri Mausolos, Bodrum

2022, Kuğulu Sanat Galerisi, Ankara

 

KARL TALİP KARA

—————————

 

1978’de Brüksel’de doğdu. Brüksel’deki Saint-Luc Enstitüsünde güzel sanatlar ve uygulamalı sanatlar okudu. Paris’te güzel sanatlar eğitimi aldı, ardından 2010’dan 2012’ye kadar Çin’de Güzel Sanatlar Akademisi’nde sanat eğitimi aldı. Dünyanın 44 farklı ülkesinde bulundu. Bunlar sırasıyla Kuzey ve Orta Afrika, çeşitli Avrupa ülkeleri, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Afrika ülkeleri, Hindistan ve Çin gibi Asya ülkeleridir. Çin’de sanata olan sevgisi onun neredeyse üç yıl orada yaşamasını sağladı. Brüksel, Bakü, Astana, Pekin, Sincan ve İstanbul’da sergiler düzenledi. Sufizme, Osmanlı hat sanatına ve İznik çini sanatına olan ilgisi onun İstanbul’a yerleşmesini sağladı ve kültürel hayatını çok etkiledi.

Çalışmalarına Londra İstanbul ve Bodrum’da devam etmektedir.                           

Kaynak:Toyga İçözü/bodrumania.com